miercuri, 11 iulie 2007

Cand stresurile au Happy End !

Stresurile cotidiene.Nu mi-ar ajunge o pagina sa le insir.Cel putin in cazul meu care sunt intolerant din nastere.Asa aruncand la nimereala, e enervant sa te trezesti dimineata, sa te imbraci subtire si afara sa inceapa uraganul , sa nu gasesti loc in autobus…sau sa ti-l sufle o “pensionara” (a se citi cotoroanta) care nu vei intelegie oricum ce treaba are la 6 dimineata.
E enervant sa vrei sa dai un telefon important si sa nu ai semnal , e enervant sa iti gasesti seful in toane proaste si sa se descarce pe tine si daca tot vorbeam de autobus…e enervant sa iti plece din statie sub ochii tai fara ca soferul sa vrea sa astepte.
E enervant sa iti uiti acasa cheile de la birou sau alt obiect de maxima necesitate cum este enervant sa depasesti recordul la jocul tau preferat pe mobil si in acel moment sa sune…stricandu-ti “munca” de ore. Si lista ar putea continua pentru inca 12-13 ore dar ma opresc aici pentru ca deja m-am enervat.
Deocamdata ma opresc la trezitul dimineata.Zambesc cand ma gandesc cati si-au pus intrebarea, macar o data in viata,”-Cine Dumnezeu a inventat ceasul desteptator?!?”. Bine ca azi exista alarmele telefoanelor mobile…care mai de care mai…polifonice ,personalizate,etc… Ma intreb retoric de ce producatorii isi dau silinta sa le faca tot mai estetice aceste “instrumente de tortura”, in loc sa fie preocupati de rezistenta lor la socuri. Caci sincer vorbind…cate desteptatoare ,mobile,sonerii nu au contact cu peretele sau dusumeaua zilnic?
Si totusi aceste masinarii infernale…au intentii bune.Ele vor sa ne avertizeze ca e timpul sa ne pregatim sa mergem la munca, la scoala , la o intalnire importanta. Si totusi…cine le intelege?
Sari lezat din pat…ii arunci o privire plina de repros si pleci sa te pregatesti.Esti gata sa iesi pe usa si inca nu ti-a trecut supararea.Te enerveaza la culme sa te trezesti dimineata.De ce s-au inventat orarele astea? ..de la 9…de la 8…de la 7 chiar!!! De ce nu traieste fiecare dupa cum se trezeste? Ma trezesc la 12? Nici o problema ,ajung la magazin la 13 deschid…sunt sigur alte mii de persoane care au facut ca mine si pentru care 13 este “prima ora”.Dar nuuuu, imposibil , trebuie sa fiu in rand cu lumea…chiar daca pe aceasta lume nu cred ca a intrebat-o cineva daca vrea sa se alinieze la rand.
Si uite asa…..ies nervos pe usa…pasesc nervos pe strada…si deodata…Bip Bip…!!! Acelasi nemernic telefon care m-a trezit imi arata ca am primit un mesaj.Ma uit….e de la ea.Zambesc.Hai ca nu e chiar asa de neagra dimineata asta .



Un comentariu:

Anonim spunea...

sa nu fie prea tarziu..ieri am spart frate telefonul si a mea ma suna in disperare :))